ENGLISH
Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Ενημέρωση για το αποτέλεσμα της πιστοποίησης του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας

ShareThis
Δημοσίευση: 22-12-2020 12:46 | Προβολές: 2263
image

Ενημερώνουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου ότι χθες, 21/12/2020 εστάλη από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) το τελικό σχέδιο της έκθεσης πιστοποίησης του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης ποιότητας. Το σχέδιο αυτό αποτελεί την γραπτή αναφορά της ομάδας ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων – ακαδημαϊκών που πραγματοποίησε την πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματός μας το διάστημα από 30/11 έως 5/12/2020.

Βάσει της ανωτέρω έκθεσης πιστοποίησης του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης ποιότητας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατατάσσεται για τα επόμενα τέσσερα έτη στην ανώτατη κατηγορία της πλήρους συμμόρφωσης (fully compliant) με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG). Αδιαμφισβήτητα, αυτή είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική επιτυχία για το Ίδρυμα, η οποία σηματοδοτεί την αφετηρία για μια νέα ακαδημαϊκή πορεία που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και στα ποιοτικά πρότυπα του μέλλοντος. Παράλληλα, ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ιδρύματος και αποτελεί υποθήκη για την κατάταξή τους επίσης σε υψηλά επίπεδα.

Η ανωτέρω επιτυχία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συνεισφορά μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας και στελεχών της διοίκησης, τα οποία συνέβαλαν με μεγάλο προσωπικό κόστος κατά τους τρεις τελευταίους μήνες προ της πιστοποίησης. Η επικαιροποίηση της στρατηγικής στοχοθεσίας, η οποία πλέον ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του Ιδρύματός μας και είναι συμβατή με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, η κατάρτιση εκ του μηδενός σχεδίου ιδρυματικού εσωτερικού κανονισμού, η επικαιροποίηση του εσωτερικού συστήματος διασφάλισης ποιότητας,η έμφαση στον σχεδιασμό και τήρηση προτύπων και διαδικασιών, η αναγκαία αναθεώρηση κανονισμών λειτουργικών μονάδων του Ιδρύματος, η σύσταση νέων διοικητικών μονάδων βάσει προβλέψεων της νομοθεσίας, αλλά και η απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εντατικής, συλλογικής προσπάθειας.

Η Πρυτανική αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την παραπάνω προσπάθεια. Η συμμετοχή αυτή αποδεικνύει ότι, ακόμα και μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια, η συλλογική προσπάθεια και η επένδυση σε κόπο, ενέργεια και ακαδημαϊκό όραμα, αποτελεί το θεμέλιο για τη διαμόρφωση της νέας, ποιοτικής και ανταγωνιστικής σελίδας της πορείας του Ιδρύματός μας.


Επιστροφή
menu

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) Ιονίου Πανεπιστημίου
Ιόνιος Ακαδημία - Καποδιστρίου 1, 49132 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610-87682
e-mail: modip@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας