ENGLISH
Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αλληλοδιδακτική θεματική ομάδα εργασίας με θέμα: «Ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στα ΑΕΙ»

ShareThis
Δημοσίευση: 22-07-2021 11:26 | Προβολές: 697

Η ΜΟΔΙΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και τις δραστηριότητες της European University Association, αναγνωρίζει τη σημασία της διδασκαλίας και μάθησης για τα ελληνικά ΑΕΙ και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της φοιτητοκεντρικής μάθησης προβαίνοντας σε ενέργειες που την ενισχύουν. Για τον σκοπό αυτό, εγκαινιάζει και συντονίζει τον θεσμό των Αλληλοδιδακτικών Θεματικών Ομάδων Εργασίας που παρέχουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με καλές πρακτικές γύρω από ζητήματα διδασκαλίας και μάθησης, να ανταλλάξουν εμπειρίες και ταυτόχρονα να συνδιαμορφώσουν την εθνική πολιτική γύρω από επιλεγμένες κάθε φορά θεματικές μέσα από μια ώσμωση και αλληλεπίδραση.

Στην εν θέματι Ομάδα Εργασίας μπορούν να συμμετάσχουν κατά προτίμηση Πρόεδροι και μέλη ΜΟΔΙΠ, Υπεύθυνοι Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, Φοιτητές, Μέλη ΟΜΕΑ ή Επιτροπών Προγραμμάτων Σπουδών, Πρόεδροι ή Κοσμήτορες.

Οι συμμετέχοντες κατά το διάστημα Οκτώβριος 2021 - Μάιος 2022 θα λάβουν μέρος σε τέσσερις εξ αποστάσεως δίωρες συναντήσεις εργασίας (σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από τους ίδιους ανάλογα με το πρόγραμμά τους) με συγκεκριμένη κάθε φορά ατζέντα. Πριν την κάθε συνάντηση θα αποστέλλεται υλικό προς συζήτηση και καλές πρακτικές από ιδρύματα της αλλοδαπής ή ημεδαπής. Τα πορίσματα της θεματικής ομάδας εργασίας καθώς και οι προτάσεις τους και καλές πρακτικές θα καταγραφούν σε σύντομο τευχίδιο, το οποίο θα αποσταλεί εν συνεχεία σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/6umzTLLJcpC3rfkf9  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ.

2531039083, 2531039097, 2541079021

modip@duth.gr

https://modip.duth.gr

 


Επιστροφή
menu

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) Ιονίου Πανεπιστημίου
Ιόνιος Ακαδημία - Καποδιστρίου 1, 49132 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610-87682
e-mail: modip@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας